Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

virallinen nimi Etiam Parallax rekisterinumero VH18-044-0114
kutsumanimi Max painotus Esteratsastus
rotu Holsteiner koulutus Helppo B, re. 150cm, ye. 160cm
sukupuoli Ori kasvattaja Fabian Neumark evm
syntynyt 04.5.2011 , 7-vuotias omistaja Valentino De Fiore, VRL-14200
väri, säkä Tummanruunikko, 165cm kotitalli Etsii!

 

"Lähdin Saksaan alunperin lomailemaan, mutta päädyinkin jotain kautta vierailemaan Münchenissa jollakin tosi kuuluisalla hevostilalla, jossa kasvatettiin menestyksellä holsteininhevosia. Katselin siellä paikkoja ja tutustuin tallin henkilökuntaan, ja kerroin sitten vielä myöhemmin että olin jo jonkin aikaa etsinyt itselleni estehevosta. Tallin toinen omistajista sitten mainitsikin myytävistä holsteinervarsoista, jos olisin vaikka kiinnostunut. No tottahan niitä piti vilkaista! Minulle esiteltiin yhteensä seitsemän erikokoista ja -ikäistä nuorta hevosta, joista tähtipäinen ruskea ori, Etiam Parallax, pisti ensimmäisenä silmään. Kaksivuotias varsa oli niistä kaikista rauhallisin ja selvästi hyväpäinen. Valinta oli sillä selvä, jonka jälkeen tehtiin kaupat tallinpitäjän kanssa ja minä lähdin takaisin Italiaan. Halusin Maxista varmasti hyvän hevosen, joten jätin sen sinne koulutettavaksi ja hain sen nelivuotiaana pois. Sain todellakin sitä, mitä halusinkin."

Nallekarhumaisen söpöllä Maxilla on aina eloisa ja valpas ilme, eikä sitä kiukkuisella tuulella juurikaan näe! Lauhkea kuin lammas, ei lainkaan orimainen, ja aivan uskomattoman kiltti hevonen. Viisas ja luotettava heppa, joka on toiminut niin lastenratsuna kuin aloittelevien opetusmestarina. Max on kaikinpuolin ihana ori, jolla on sydän paikallaan. Se tulee toimeen muiden hevosten kanssa, sen kanssa pärjää kokemattomatkin ja se on aina valmis työntekoon. Max rakastaa rapsutuksia ja herkkuja, ja se tykkää kaikista ihmisistä (varsinkin niistä joilla on aina makupaloja taskussa)!

Max on helppo hoitaa, varustaa, taluttaa, pestä, kengittä... - sen kanssa kaikki on helppoa! Ori ei hermostu virheistä eikä turhaudu, jos asiat ei suju aina niin näppärästi, vaan se nauttii siitä kun sen ympärillä häärätään ja paapotaan. Oria ei voi kuitenkaan hoitaa käytävällä, koska se saa helposti vetopaniikin. Karsinassa hoito ja varustus eivät ole sen kummempia toimenpiteitä kuitenkaan, sillä Max pysyy kiltisti paikallaan. Pesupaikalla ori pitää kiinnittää vain yhdellä narulla, jolloin sen saa nopeasti irti jos paniikki iskee. Tämäkään ei tuota ongelmia, vaikka Max ei olekaan molemmin puolin kiinni, koska se ei liikuskele turhia.

Ratsastettaessa Max on reipas ja aktiivinen, joka toimii pienilläkin avuilla. Kokemattomien kanssa varovaisempi, ori ikään kuin tietää milloin selässä istuu sellainen, jota on kuljetettava varoen, kun taas kokeneen ratsastajan kanssa se voi olla vähän testaavampi. Maxilla on matkaavoittavat askellajit ja ravissa sen liikkeessä on paljon elastisuutta. Ori kantaa itsensä hyvin ja sillä on vahva takaosan työntö. Max on koulutettu hyppäämään, ja se omaakin todella hyvän hyppytekniikan ja hallitsee vauhtinsa hyvin.

Max astuu evm-sukuisia holsteinertammoja!

syntynyt sukupuoli nimi emä omistaja
         

ratsastus hoito ja ruokinta
  • Esteratsastukseen jännesuojat eteen ja hivutussuojat taakse, vatsapanssari ja rintaremmi martingaali
  • Kouluratsastukseen pintelit kaikkiin jalkoihin
  • Maastoon hivutussuojat taakse, rintaremmi ja korvahuput

 

  • Jalkojen kylmäys ja kaksiteholinimenttiä etujalkoihin ja kintereisiin kovan treenin jälkeen
  • Rasvaa vuohiskuoppiin pari kertaa viikossa
  • Järkevä loimitus sään mukaan
  • Aamuin ja illoin järkevästi heinää (ei punnita) ja 1L kauraa ja 1L mysliä + kivennäistä. Päivällä vain hiukan heinää

3 sijoitusta, joista 2 voittoa

päivämäärä paikka laji luokka sijoitus
01.12.2018 Naavantörmä Näyttelyt Hevoset 14/19
30.11.2018 Imperium Este 140cm 7/8
25.11.2018 Imperium Näyttelyt Puoliveriset 14/14
12.11.2018 Keijukumpu Este 120cm 20/20
11.11.2018 Sysälä Näyttelyt Puoliveriorit 4/12
11.11.2018 Naavantörmä Koulu HeB 10/21
30.10.2018 Kuiskauksen Halloween-näyttelyt Hevosorit 1/4
27.10.2018 Imperium Este 140cm 1/5
27.10.2018 Imperium Koulu HeB 2/8

 

 

Max on virtuaalihevonen!
Hevosen kuvat © Cherie (CC BY-NC 2.0) ja Hippoksen kuvapankki, Pirje Fager-Pintilä
 
©2019 Titus & Max - suntuubi.com